Lisenssien maksu

Juniorit/vanhemmat maksavat itse lisenssin verkossa. Lisenssit ovat ostettavissa osoitteessa: https://pesapallo.lisenssikauppa.fi/

Kilpailukauden 2019 lisenssit ovat ostettavissa 30.3. alkaen. Ajankohtaisimmat tiedot löydät sivuilta www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit . Vakuutusturvan osalta ei tarvitse huolestua, sillä hankkimalla pesäpallon Sporttiturva-vakuutuksen 30.4.2019 mennessä sen katsotaan olleen voimassa 1.4.2019 alkaen.

Jos pelaajalla tai tuomarilla on pesäpallon kilpailu- ja harjoittelutoiminnan kattava vakuutus omasta takaa, hän ei tarvitse Pohjolan Sporttiturvaa. Vaikka vakuutusturva olisikin kunnossa, kilpailuluvan osuus on silti maksettava! 

Korvauskäytäntöjen ohjeistus löytyy tästä linkistä: https://www.pesis.fi/wp-content/uploads/2019/04/Tuoteseloste-lisenssit-2019-2020.pdf

Lomakkeen täyttöohjeita:

henkilötiedot-alasivulle syötetään kaikki ohjelman kysymät henkilötiedot
– lajiliitoksi tulee automaattisesti pesäpalloliitto
* merkityt kentät ovat pakollisia
– seuraava-painikkeesta siirrytään alasivuilta toiselle
lisenssitiedot-alasivulla tulee tarkistaa, että henkilötiedot ovat oikein
varmista, että seurana on Sotkamon Jymy-Pesis ry

Huom: Tuomarikortin myöhemmin lunastavat henkilöt: s-postiosoitteen ja puhelinnumeron on oltava sekä lisenssissä että tuomarikorttitiedoissa samat että korttiapplikaatio tunnistaa henkilön.

Valitse vaihtoehdoista oikea lisenssi, ohessa pesäpalloliiton ohjeistus:

Lisenssien hinnat kaudella 1.4.2019-31.3.2020

 

Lisenssiluokka Kilpailulupa Vakuutus Lisenssi
Super- ja ykköspesis 83 € 220 € 303 €
Suomensarja, A-pojat 83 € 115 € 198 €
Maakunta- ja aluesarjat, seniorit 58 € 72 € 130 €
Baseball/softball 58 € 56 € 114 €
Tuomarit, pelinjohtajat, toimitsijat 58 € 26 € 84 €
Nuorisolisenssi 58 € 37 € 95 €
Juniorilisenssi 35 € 15 € 50 €
Tulokaslisenssi 12 € 15 € 27 €

Superpesis, ykköspesis-kilpailulupa on pakollinen 1999 tai aikaisemmin syntyneille naisille ja 2000 tai aikaisemmin syntyneille miehille ko. sarjoissa.

Suomensarja, A-pojat-kilpailulupa on pakollinen 1999 tai aikaisemmin syntyneille naisille ja 2000 tai aikaisemmin syntyneille miehille ko. sarjoissa.

Maakuntasarjat, aluesarjat, seniorit-kilpailulupa on pakollinen 1999 tai aikaisemmin syntyneille naisille ja 2000 tai aikaisemmin syntyneille miehille ko. sarjoissa. Vakuutus on vapaaehtoinen 1999 tai aikaisemmin syntyneille naisille ja 2000 tai aikaisemmin syntyneille miehille ko. sarjoissa.

Baseball/softball -kilpailulupa on pakollinen 1999 tai aikaisemmin syntyneille naisille ja 2000 tai aikaisemmin syntyneille miehille baseballin ja softballin SM- ja Suomi-sarjassa ja tuomareille, joilla ei ole muuta lupaa (ei maakunta/aluesarja, seniorit).

Tuomarit, pelinjohtajat, toimitsijat-lupa on pakollinen tuomareille (kaikki viralliset sarjat) sekä pelinjohtajille (Super- ja Ykköspesis, suomensarja, nuorten Superpesis, B-poikien SM-sarja), joilla ei ole muuta lupaa. Tuomari- ja pelinjohtajalisenssi ei ole voimassa pelaajana. Ko. lisenssi on vapaaehtoinen vakuutusmahdollisuus toimitsijoille.

Nuorisolisenssi-kilpailulupa on pakollinen liitto- ja aluejohtoisissa sarjoissa sekä alue- ja valtakunnallisilla leireillä vuosina 2000-2006 syntyneille tytöille ja vuosina 2001-2006 syntyneille pojille.

Juniorilisenssi-kilpailulupa on pakollinen vuonna 2007 ja myöhemmin syntyneille tytöille ja pojille liitto- ja aluejohtoisissa sarjoissa sekä alue- ja valtakunnallisilla leireillä. Juniorilisenssissä ei ole omavastuuta ja vakuutus on voimassa myös muissa urheilulajeissa.

Super-, Ykköspesis-, suomensarja- ja A-poikalisensseillä voi pelata ja tuomarilisenssillä toimia tuomarina myös baseball- ja/tai softball-sarjoissa. Tuomari-, pelinjohtaja ja toimitsijalisenssi ei ole voimassa pelaajana. Mikäli baseball- tai softball-pelaaja pelaa myös pesäpallosarjoissa, hänelle lunastetaan korotustoiminnon kautta lisenssi oikealle sarjatasolle (erotus).

Kaikilla pelaajalisensseillä voi toimia tuomarina. Tuomarina toimivan pelaajan on lunastettava Sporttiturva-vakuutus, ellei hänellä ole muuta kilpailu- tai tuomaritoiminnassa voimassa olevaa vakuutusta. Lisenssi on lunastettava pelaajan pelaaman korkeimman sarjatason mukaisesti (huomioi mm. jokerina pelaaminen v. 1998-2000 syntyneillä). Lisenssin mahdollisen korotuksen saa tehtyä korotustoiminnon kautta.

Lisenssin lunastanut sitoutuu noudattamaan kaikkia Pesäpalloliiton sääntöjä ja määräyksiä sekä urheilun reilun pelin sääntöjä ja eettisiä arvoja. Lisenssin haltijan tulee noudattaa kulloinkin voimassa olevaa Suomen Antidopingtoimikunnan dopingsäännöstöä.

Lisenssin lunastanut sitoutuu noudattamaan kaikki Pesäpalloliiton sääntöjä ja määräyksiä sekä urheilun reilun pelin sääntöjä ja eettisiä arvoja. Samoin lisenssin haltijan tulee noudattaa kulloinkin voimassa olevaa Suomen antidopingsäännöstöä, maailman antidopingsäännöstöä sekä Euroopan neuvoston dopingin vastaisen yleissopimuksen, pohjoismaisen antidopigsopimuksen sekä Suomen allekirjoittamien muiden kansainvälisten antidopingsopimusten mukaisia sääntöjä.

Mikäli ostatte vakuutuksettoman lisenssin tulee järjestelmään syöttää vakuutusyhtiö ja vakuutuksen numero. Järjestelmä kysyy näitä tietoja hyväksyminen -alasivulla.

Lisenssit on maksettava toukokuun alkuun mennessä ja ne on ehdottomasti oltava kunnossa useita päiviä ennen ensimmäistä sarjapeliä! Joukkueenjohtaja on velvollinen pitämään otteluissa mukanaan ajan tasalla olevaa lisenssiluetteloa.

Mikäli tulee kysyttävää lisenssien maksusta, olkaa yhteydessä Sotkamon Jymy-Pesiksen toimistoon, 0440-808765

Juuso Hyvönen
kilpailu- ja tuomarivastaava